Często pytacie mnie jak spożywać pyłek pszczeli i pierzgę. Zażywanie ich bywa czasem uciążliwe bo trzeba zarówno pyłek jak i pierzgę wcześniej namoczyć lub rozgnieść w moździerzu. Takie przygotowanie zwiększy przyswajalność zawartych w nich witamin.
Dzisiaj wszyscy żyjemy w biegu i nikt nie ma czasu na "zabawę" w kuchni. Dlatego dla wszystkich zabieganych ale lubiących dbać o swoje zdrowie, stworzyliśmy produkt który łączy w sobie "zdrowie i szybkość". Granole ręcznie wypiekane w naszej manufakturze z dodatkiem miodu i pyłku pszczelego.
Granola - czym jest ?
To połączenie płatków śniadaniowych z bakaliami i owocami, pieczona aż do uzyskania chrupkości. To idealny pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie a zawarte w niej składniki stanowią doskonałą dawkę energii na cały dzień.
Granola z miodem i pyłkiem pszczelim - nasze smaki
Nasze granole występują w dwóch smakach (w wersji bezglutenowej i w wersji full of gluten :-) ):
- z liofilizowaną maliną, miodem akacjowym i pyłkiem pszczelim
- z orzechami laskowymi, miodem wrzosowym i pyłkiem pszczelim
Osobiście najbardziej polecam granolę z maliną. Uwielbiam ją za genialne połączenie cierpkiej maliny ze słodkim miodem akacjowym a dodana sól morsa podkreśla to połączenie smaków. Poza tym jest świetną propozycją dla osób stosujących dietę bezglutenową, ponieważ głównym jej składnikiem są płatki jaglane.
Zupełnie inne walory smakowe ma granola z orzechami laskowymi. Zawarty w niej miód nektarowy wrzosowy mocno podkreśla orzechowy charakter granoli. Miód wrzosowy jest bardzo aromatyczny i wyrazisty w smaku. Podstawą tej granoli są płatki owsiane wypiekane z pestkami słonecznika, chipsami kokosowymi oraz pyłek pszczeli.
Dlaczego nasze granole są takie wyjątkowe? Ponieważ ich sekretem jest #DobrySkład. Przeważającą część kompozycji granoli stanowią pełne witamin naturalne dodatki ( pyłek pszczeli, orzechy, maliny itp. ). To nas odróżnia od konkurencji. Ponadto do wypiekania granoli używamy naturalnych miodów, najwyższej jakości oliwy z oliwek i soli morskiej.